image
Sursa foto: jurnal.md

Fără dezbateri publice între Maia Sandu și Igor Dodon înainte de turul II; Care sunt motivele

Maia Sandu a anunțat că nu va participa la dezbateri publice cu Igor Dodon înainte de turul II al alegerilor prezidențiale. „Singurele dezbateri pe care le mai poate avea Igor Dodon sunt cele cu procurorii”, a declarat Sandu, în cadrul unei conferințe de presă.

Am insistat să avem o dezbatere pe subiecte de interes național. Probleme economice, depășirea crizei sanitare, combaterea sărăciei. Dar ori de câte ori este chemat să discute probleme serioase, Igor Dodon nu face altceva decât să mai arunce trei minciuni într-o porpoziție. Când este întrebat cu ce s-a ocupat în ultimii 4 ani, el lansează falsuri ca să sperie lumea și să nu-i mai ceară nimeni socoteală. Este slab și panicat. Cu un asemenea cetățean nu mai avem ce discuta. Să se bălăcească de unul singur în glodul în care a coborât. Singurele dezbateri pe care le mai poate avea sunt cele cu procurorii, despre actele de corupție în care este implicat, furturi, trădare de țară”, a menționat Maia Sandu, într-o conferință de presă.

La scurt timp, stafful lui Igor Dodon a organizat un briefing unde Vlad Bătrâncea s-a arătat nedumerit de gestul Maiei Sandu.

Batrâncea a declarat că de câteva zile așteaptă un răspuns de la stafful Maiei Sandu, referitor la dezbaterile public și că până astăzi dimineața nu a primit niciun răspuns. După declarațiile acesteia că nu va participa la dezbateri, Bătrâncea susține că Sandu este o fricoasă.

Noi am propus două dezbateri, la Moldova 1 și ASEM. Am fost la ASEM, am discutat cu rectorul, am convenit partea tehnică. Oponenții au propus o companie care trebuia să asigure partea tehnică, iar suma era de 90 de mii de euro. Suma era prea mare și am căutat altă companie, care a propus un preț mai mic. Propunerea noastră era joi, cei din partea Maiei Sandu au propus miercuri. Și aici am cedat. După pauză de 3 zile, fără ca cineva să răspundă la telefoane și mesaje, astăzi a fost încă o tentativă de a contacta staff-ul doamnei Sandu, dar liniște. Apoi la 11 a fost anunțul doamnei Sandu că nu va participa la dezbatere”, a declarat Batrîncea.

Amintim că Igor Dodon a refuzat să participe la dezbateri electorale înainte de primul tur al scrutinului electoral.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: