image
Sursa foto: Profimedia

Ce spune eroul Croației, după ce a apărat 3 penalty-uri și a intrat în istoria Cupei Mondiale

Portarul Dominik Livakovic, care a apărat trei lovituri de departajare şi a calificat echipa Croaţiei în sferturile de finală ale Cupei Mondiale din Qatar, a declarat că nu face altceva decât să continue tradiţia predecesorilor săi.

Livakovic a apărat penalty-urile executate de Takumi Minamino, Kauru Mitoma şi Maya Yoshida, iar Croaţia a dispus de Japonia cu 3-1 la loviturile de departajare, în optimile de finală, urmând să joace în sferturi contra Braziliei.

În urmă cu patru ani, la ediţia din Rusia, Danijel Subasic a apărat şi el trei penalty-uri în meciul din optimi cu Danemarca, ajutând Croaţia să continue drumul până în finală.

''Asta facem noi în Croaţia. Aţi putut vedea şi în urmă cu patru ani. Am continuat tradiţia predecesorilor mei'', a spus Livakovic după meciul cu Japonia.

Japonia a deschis scorul prin Daizen Maeda (43), dar vicecampioana mondială a egalat după pauză, prin Ivan Perisic (56), reuşind în cele din urmă să se impună cu 3-1 la loviturile de departajare.

'E important să câştigi, dar e mai uşor să rezolvi meciul în 90 de minute, deoarece penalty-urile sunt riscante'', a mai spus Livakovic.

Selecţionerul croat Zlatko Dalic l-a lăudat pe portarul lui Dinamo Zagreb, însă nu s-a arătat surprins de isprăvile sale: ''Avem un portar fantastic, e de neînvins. Când am început loviturile de departajare era foarte încrezător. A fost grozav în antrenamentul anterior şi nu aveam nicio îndoială că o va demonstra din nou în meci''.

''Am făcut mai multe schimbări şi nu am avut pe teren oameni ca Modric, Kovacic sau Perisic, dar toate problemele au fost rezolvate de Livakovic. El a demonstrat, ca Subasic în Rusia, că istoria se repetă'', a mai spus Dalic.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: