image
Sursa foto: Getty Images

Laporta, mutare instant pe piaţa transferurilor! Barcelona dă lovitura

Joan Laporta a fost reales preşedinte la FC Barcelona şi are deja "cărţile" pregătite pentru a întări echipa lui Ronald Koeman. David Alaba (28 de ani), câştigător al Ligii Campionilor cu Bayern Munchen în sezonul trecut, a devenit o opţiune serioasă pentru FC Barcelona după ce Laporta a fost reinstalat în scaunul de preşedinte de pe Camp Nou. Alaba e tentat să încerce o aventură în campionatul Spaniei, iar Laporta are o relaţie foarte bună cu agentul său, Pini Zahavi.

David Alaba a anunţat că pleacă de la Bayern în vară, când îi va expira contractul, şi e tentat să joace în LaLiga, la granzii Real Madrid sau FC Barcelona. Dacă până acum se spunea că Real Madrid va fi viitoarea sa destinaţie, alegerea lui Joan Laporta ca nou preşedinte al Barcelonei se pare că a deturnat muarea lui Alaba în capitala Spaniei. Bild scrie că Barcelona e o opţiune foarte atrăgătoare pentru David Alaba, care a aşteptat rezultatul alegerilor de pe Camp Nou pentru a decide.

Astfel, se pare că David Alaba va fi deturnat din drumul său către Real Madrid, şi datorită relaţiei bune pe care Joan Laporta o are cu Pini Zahavi, agentul lui Alaba. Fotbalistul titular la Bayern în echipa care a câştigat Liga Campionilor în sezonul trecut ar fi o adiţie importantă în echipa catalanilor, având în vedere experienţa şi polivalenţa sa. Cu transferul lui David Alaba, Barcelona ar acoperi nu mai puţin de trei posturi, deoarece Alaba joacă foarte bine în centrul defensivei, în stâng apărării şi la mijlocul terenului.

David Alaba pleacă de la Bayern după nouă ani petrecuţi la echipa mare a bavarezilor, două Ligi ale Campionilor câştigate, nouă titluri de campion, două Supercupe ale Europei şi două Mondiale ale Cluburilor. Rămâne de văzut ce ofertă salarială îi va face Joan Laporta lui David Alaba, având în vedere că salariul a fost principalul motiv pentru care fundaşul austriac a ales să o părăsească pe Bayern la 1 iunie, atunci când actuala sa înţelegere va expira.

În campania electorală, Joan Laporta a anunţat că, în caz de nevoie, are toate cărţile pregătite pentru a face mutări care să întărească pe FC Barcelona. Atunci se vorbea despre un transfer al lui Erling Haaland de la Borussia Dortmund, care nu e ieşit din calcule oricum, dar se pare că mutarea lui Alaba, care e în ultimele luni de contract, e mult mai aproape. "Dacă e nevoie să întărim echipa, am toate cărţile pregătite să fie jucate!", anunţa Laporta.

De asemenea, Laporta mai dezvăluia că a fost căutat deja de cinci agenţi cu influenţă mare în fotbalul european şi recunoştea că are o relaţie foarte bună cu oameni precum Mino Raiola, Pini Zahavi sau Jorge Mendes.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: