image
Sursa foto: Getty Images

Novak Djokovic, forțat să plece din Australia: viza sârbului a fost anulată! Ce urmează

Novak Djokovic a aterizat miercuri la Melbourne, pentru a participa la Australian Open, dar nu a fost lăsat să intre în țară.

Plecat cu o adeverință medicală care să-i permită să intre în țară, deși nu e vaccinat, sârbul a întâmpinat probleme la aeroport, unde a fost interogat și ținut mai bine de opt ore, din cauza vizei.

După orele de așteptare, în care a fost despărțit de echipă și i s-a luat telefonul mobil, Novak Djokovic a aflat decizia finală luată de autoritățile australiene: viza sa a fost anulată și va fi deportat, anunță publicația The Sydney Morning Herald.

De asemenea, Novak Djokovic a avut problemele și cu documentul de COVID-19. Nevaccinat, sârbul a primit o derogare, însă, pe aeroport, s-a ajuns la concluzia că jucătorul de tenis nu a prezentat ”suficiente dovezi” care să ateste că respectiva scutire este corect obținută, astfel că viza i-a fost anulată.

Cazul nu se va încheia, însă, aici, pentru că, potrivit sursei citate, avocații lui Novak Djokovic se pregătesc să conteste decizia.

Guvernul de la Belgrad a încercat să rezolve speța, solicitând Ambasadei Serbiei din Australia să-i permită accesul lui Novak Djokovic, dar s-a lovit de un refuz.

În timpul în care Novak Djokovic era reținut la aeroport pentru interogatoriu, tatăl său, Srdjan, a oferit o reacție dură, în care a și amenințat autoritățile australiene.

”Nu știu ce se întâmplă, dar îmi țin fiul captiv de vreo cinci ore. Asta deja trebuie să fie o luptă pentru libertate. N-ar trebui să fie doar lupta lui Novak, ci a întregii lumi.

Dacă nu e eliberat într-o oră sau două, vom ieși în stradă și vom lupta pentru libertatea lui. E lupta tuturor!”, a spus Srdjan Djokovic, pentru Sputnik Serbia, citat de Puntodebreak.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: