image
Sursa foto: captură video

137 de hectare de vegetație, mistuite de flăcări în doar o zi; Mesajul unui pompier: „Oameni buni, mor păsările, iepurașii”

În ultimele 24 de ore, circa 137 de hectare de vegetație uscată au fost mistuite de flăcări. Pompierii au intervenit în 60 de cazuri pentru lichidarea incendiilor. Unul dintre angajații IGSU a venit cu un mesaj către oameni.

În ultimele 24 de ore angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență au intervenit în peste 60 de cazuri pentru lichidarea focarelor de vegetație aprinsă.

Cele mai multe focare au fost înregistrate în raioanele Cahul, Leova Ștefan Vodă, Orhei, Hâncești, Șoldănești, Ungheni, dar și municipiul Chișinău. Potrivit informațiilor colectate din subdiviziunile teritoriale, în localitatea Moscovei, raionul Cahul, focul a mistuit 25 de ha de teren, iar la Leova aproape 23 de ha de iarbă.

Incendii de vegetație au fost înregistrate și în satul Butuceni, raionul Orhei, unde focul a nimicit 10 ha de teren. Câte 10 ha de iarbă au fost cuprinse de flăcări în localitatea Fundul Galbenei, Hâncești, dar și în satul Palanca, raionul Ștefan Vodă.

La Șoldănești focul a mistuit aproape 5 ha de iarbă, iar la Cornești, Ungheni, incendiile de vegetație au distrus alte 10 ha  de teren.  

În acest context, un pompier vine cu un mesaj către oameni: „Oameni buni, pompierii vă roagă, nu dați foc la vegetație. Mor păsările, mor iepurașii. Pe unii din ei i-am salvat. Lăsați să crească iepurașii mari”.

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență atenționează repetat cetățenii să de-a dovadă de responsabilitate și să nu aprindă vegetația uscat.

În condiții de vânt și umiditate redusă, focarele se pot răspândi cu repeziciune afectând spații forestiere dar și animalele sălbatice. Pompierii îndemnă oamenii să evită sursele de aprinde la igienizarea spațiilor pentru a preveni incendiile de proporții. În caz de situații de risc oamenii pot apela Serviciul 112.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: