image
Sursa foto: Getty Images

Şoferii de autobuz din Londra, terorizaţi de infractori „COVID”

În această perioadă, cei care lucrează în domeniul transporturilor în capitala britanică spun că se confruntă cu noi pericole din partea călătorilor recalcitranţi sau motocicliştilor agresivi, conform CNN, citat de digi24.ro.

Spencer Suckling conduce unul dintre faimoasele autobuze londoneze roşii de 16 ani. De-a lungul vieţii sale profesionale a întâlnit călători nepoliticoşi, impertinenţi sau chiar agresivi. Pandemia de coronavirus aduce noi pericole pentru angajaţii din transportul public în capitala britanică. El a fost scuipat de un conducător de moped în timpul unei altercaţii cu un alt bărbat în urmă cu două săptămâni în sudul Londrei. Suckling îi atrăsese atenţia şoferului că depăşise viteza legală.

„Abia ce i-am atras atenţia că m-a şi scuipat direct prin fereastra deschisă. Chiar pe faţă, nu a tuşit, pur şi simplu m-a scuipat”, a spus el. Suckling şi-a păstrat cumpătul şi a sunat alarma montată în autobuz. Poliţiştii au venit imediat după, aflându-se în apropiere, însă şoferul mopedului a fugit înainte să poată fi prins.

Suckling spune că incidentul l-a speriat şi alarmat, iar primul său gând a fost că fusese infectat cu coronavirus. Ulterior, el a stat în izolare pentru a se asigura că nu a fost infectat. În ultimele două săptămâni, poliţia londoneză a arestat şase persoane pentru astfel de atacuri la adresa angajaţilor din transportul public.

Angajaţii din transporturi nu numai că s-au îmbolnăvit de COVID-19, dar au şi murit din cauza lui. Virusul a ucis peste 40 de muncitori din domeniu, conform autorităţilor.

O casieră de la un punct de vânzare a biletelor de tren dintr-o gară din centrul Londrei a murit în urma contractării noului virus, după ce un client a scuipat-o și a tușit spre ea și o altă colegă.

Belly Mujinga, în vârstă de 47, lucra la un ghișeu din stația londoneză Victoria, când, un client care a pretins că a fost infectat cu coronavirus a scuipat-o și a tușit în direcția ei și a unei alte colege. După doar câteva zile, cele două au fost confimate cu COVID-19.

Belly Mujinga a fost internată la spitalul Bannet și transferată la secția de Terapie Intensivă, având și alte comorbidități care i-au agravat boala. Femeia a murit pe 5 aprilie.

Citeşte mai mult despre

comentarii: