image
Sursa foto: PCCOCS

Un bărbat din Briceni, co-autor al unui grup criminal, care organiza migrația ilegală în Cehia, reținut; Ce pedeapsă riscă

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale anunță reținerea și punerea sub învinuire a unui locuitor al raionului Briceni, în calitate de co-autor al unui grup criminal, care desfășura activitate de migrație ilegală în Cehia.

Au plătit câte 130 de euro pentru o carte de identitate românească falsă

Astfel, timp de trei luni ale anului 2019, persoana învinuită a organizat migrația ilegală în Cehia a mai multor persoane. Grupul al căruit co-autor era le-a oferit inclusiv cărți de identitate românești, care însă mai târziu s-au dovedit a fi false.

În pofida acestui fapt, beneficiarii au fost invitați să plătească pentru fiecare act fals a câte 130 de euro. În baza acestuia, organizatorii le-au promis angajarea la muncă în acel stat.

Deportați și fără salariu

Însă, autoritățile Cehiei i-au reținut pe imigranții originari din Moldova, pentru faptul că activau ilegal, așa cum actele românești nu erau valide, cele ale Republicii Moldova le permiteau un termen de ședere limitat, fără dreptul la muncă. Prin urmare, aceștia au fost deportați la Chișinău. Mai mult decât atât, aceștia nu și-au primit salariul convenit.

Învinuitul riscă o pedeapsă cu închisoarea de până la 7 ani

La această etapă, o altă membră a grupului criminal organizat este cercetată în libertate, unii membri se află pe teritoriul Cehiei, iar alții sunt în curs de identificare de către oamenii legii.

Dacă va fi găsit vinovat de către instanța de judecată, învinuitul, care deja a fost reținut, riscă o pedeapsă sub formă de amendă de până la 67.500 de lei sau pedeapsă cu închisoarea pentru un termen de până la șapte ani.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: