image
Sursa foto: businessinsider.com

Ultima zi din viața lui Michael Jackson; Detaliile aflate la 10 ani de la moartea artistului

Veștile unei urgențe medicale acasă la Michael Jackson au început să circule, aproape de miezul nopții, pe 25 iunie 2009. Știrea care a șocat o lumea întreagă a fost mult timp plină de mister, confuzie și cu multe necunoscute. Însă în lunile și anii care au urmat după moartea starului pop, lucrurile au început să se clarifice.

Michael Jackson mai avea câteva săptămâni până să-și reînceapă concertele și era sub presiune ca ele să fie un succes. El urma să cânte la Londra, pe Arena O2, potrivit BBC, citat de Digi24.

Starul pop a plecat de la repetiții, în Los Angeles, la scurt timp după miezul nopții, cu o seară înainte să moară. Starul suferea de insomnie și putea adormi doar cu ajutorul sedativelor.

Medicul Conrad Murray, care era angajat ca medicul său personal, și pe care îl plătea cu 150.000 de dolari pe lună, îl aștepta acasă. Acesta le-a spus polițiștilor că i-a dat artistului propofol – un drog puternic, utilizat înainte și după operații, în spital – timp de 60 de nopți la rând, până pe 22 iunie 2009, când a încercat să-l elimine din tratament.

În timpul zilei de 25 iunie, 2009, medicul i-a dat lui Michael Jackson o serie de sedative diferite, într-o încercare de a-l ajuta să doarmă. Acestea nu au avut efectul dorit și medicul a spus că Jackson devea din ce în ce mai agitat pentru zilele de repetiții ce urmează. „Tebuie să fiu gata pentru spectacolul din Anglia”, a spus Michael, potrivit medicului.

Conrad Murray le-a povestit polițiștilor că Michael Jackson l-a implorat să-i dea o pastilă mai puternică, iar într-un final a cedat și i-a administrat venos propofol.

Medicul a povestit că avea tot echipamentul necesar pentru a monitoriza ritmul cardiac și nivelul de oxigen din sânge și că a stat la capul artistului până la un moment dat, când s-a dus la toaletă. Atunci când s-a întors, starul pop nu mai respira. Conrad a povestit că a încercat să-l resusciteze și că nu a putut suna imediat la urgențe pentru că îi făcea compresii toracice cântărețului, însă într-un final l-a rugat pe unul dintre angajații artistului să sune la 911.

Copii starului, Prince și Paris, au fost feriți să asiste la acestă scenă.

Medicii care au sosit la vila starului pop au declarat că nu l-au recunoscut pe Michael Jackson. El părea palid și foarte slab, iar paramedicul Richard Senneff a spus că a crezut că e vorba de un pacient cu o boală terminală.

Michael Jackson a fost dus la spital unde s-a mai încercat o resuscitare, însă la o oră și 13 minute a fost declarat mort.

Informația a devenit publică, în jurul orei 24:44, iar vestea morții starului pop s-a răspândit rapid.

La doi ani de atunci, medicul Conrad Murray a fost condamnat pentru ucidere din cuplă la 4 ani de închisoare, însă a stat în detenție mai puțin de 2 ani.

În ultima decadă, oamenii au aflat mai multe detalii despre circumstanțele morții lui Michael Jackson. În timp ce muzica lui va rămâne întotdeauna, oamenii au aflat și informații îngrijorătoare din viața sa privată.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: