image
Sursa foto: Getty Images

Japonia a reluat oficial vânătoarea de balene, după 31 de ani

Japonia a reluat oficial vânătoarea de balene în scopuri comerciale, după o pauză de 31 de ani, și are în plan capturarea a 227 de exemplare în 2019, a anunțat guvernul nipon, potrivit agențiilor internaționale de presă citate de Agerpres.

Cinci baleniere au părăsit luni portul nordic Kushiro (de pe insula Hokkaido), după o ceremonie în care mai mulţi oficiali locali au revendicat legitimitatea acestea tradiţii - la o zi după ce Japonia a părăsit oficial Comisia internaţională privind vânătoarea de balene (IWC), a anunțat Agenţia de pescuit a ţării.

Retragerea vine după ce IWC a respins propunerea Japoniei în luna septembrie de a relua vânarea în scopuri comerciale a speciilor despre care se consideră că ar fi din abundenţă.

Între timp, autorităţile nipone au declarat că vor capăt vânătorii de balene în Oceanul Antarctic, în urma criticilor internaţionale.

Balenierele japoneze s-au întors în luna martie din ultima lor călătorie în acest ocean, în cadrul căreia au vânat 333 de balene minke în scopuri „ştiinţifice”.

Citeşte mai mult despre

comentarii: