image
Sursa foto: Jurnal.md

Ultima oră! Aeroportul Internațional Chișinău revine în proprietatea statului

Aeroportul Internațional Chișinău revine în administrarea statului. O decizie în acest sens a fost luată cu puțin timp în urmă de Curtea de Apel Chișinău, informează ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco.

Decizia Curții de Apel Chișinău este definitivă și executorie.

„Aeroportul Internațional Chișinău revine înapoi în proprietatea Statului – decizia Curții de Apel Chișinău luată cu puțin timp în urmă. Definitivă și executorie! Felicitări poporului Republicii Moldova. Este meritul vostru”, a scris Litvinenco, într-o postare pe Facebook.

Potrivit informațiilor din dosar, acordul de concesiune a Aeroportului Chișinău a fost semnat în condiții netransparente, pe 30 august 2013, între Agenția Proprietății Publice și compania „Avia Invest”.

Amintim că la 8 iulie 2020 Agenția Proprietății Publice a înaintat Avia Invest o notificare, prin care a anunțat despre rezoluțiunea contractului de concesiune a activelor ÎS „Aeroportul Internațional Chișinău”, din motivul neonorării de către concesionar a obligației contractuale privind prezentarea garanției de bună execuție a angajamentelor investiționale.

Ulterior, Avia Invest a venit cu o cerere prealabilă de anulare a notificării de rezoluțiune, cerere respinsă integral de către Agenția Proprietății Publice. În consecință, „Avia-Invest” a depus o cerere în instanța de contencios administrativ, iar judecătorii au respins-o. Hotărârea a fost contestată la Curtea de Apel Chișinău.

comentarii: