image
Sursa foto: dse.md

FOTO: Arde masiv vegetația din republică; În ultimele 24 de ore, pompierii au lichidat 66 de incendii

Zeci de incendii de vegetație au avut loc doar în ultimele 24 de ore în mai multe raioane.

În ultimele 24 de ore, pompierii au intervenit în 66 de cazuri pentru lichidarea focarelor de vegetaţie arsă. Cele mai extinse incendii de iarbă şi stufăriş au fost înregistrate în raioanele Hânceşti, Ungheni, Străşeni, Anenii Noi, Şoldăneşti, Cahul, precum şi municipiul Chişinău.

incendiuincendiu

În localitatea Dolna, raionul Străşeni focul a nimicit peste 15 ha de teren, iar la Sărata Galbenă, Hânceşti, incendiile de vegetaţie au compromis circa 6 ha de teren.

De intervenţia pompierilor a fost nevoie și în localitatea Alexeevca, raionul Ungheni, pentru a stinge 15 ha de iarbă cuprinsă de flăcări.

incendiuincendiu

În raionul Şoldăneşti salvatorii au luptat cu flăcările care au cuprins mai multe terenuri în localităţile Răspopeni şi Olişcani.

Pompierii din sud au intervenit în satul Văleni, unde focul a mistuit 10 ha de iarbă şi stufăriş.

În municipiul Chişinău, salvatorii au intervenit în cel puţin 13 cazuri de stingere a focarelor de vegetaţie arsă. Potrivit IGSU focul a nimicit peste 600 ha de teren.

În context, pompierii şi salvatorii amintesc cetățenilor că arderea vegetației uscate este contraindicată. În condiții de vânt și umiditate redusă orice sursă de aprindere poate provoca focare de proporții. În caz de situații de risc oamenii pot solicita ajutor apelând 112.

incendiuincendiu

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: