image
Sursa foto: shutterstock.com

Tesla investeşte 1,5 miliarde de dolari în bitcoin; Cursul criptomonedei atinge un nou record, de peste 43.000 de dolari

Tesla a investit 1,5 miliarde de dolari în bitcoin, o decizie care intervine la câteva zile după ce Elon Musk, CEO-ul producătorului de vehicule electrice, şi-a modificat prezentarea pe Twitter şi a înlocuit-o pur şi simplu cu mesajul #bitcoin, în contextul în care preţul bitcoin a crescut cu 50% de la începutul anului, relatează AFP.

Anunţul, făcut într-un document trimis luni ”jandarmului” bursei americane - SEC - reprezintă un semn al încrederii în această criptomonedă pe care unele autorităţi de reglementare o consideră un activ financiar folosit în tranzacţii ilegale, precum spălarea de bani.

Tesla anunţă totodată că, în viitor, va fi posibilă achiziţionarea unora dintre produsele sale cu această criptomonedă, scrie News.ro.

Preţul bitcoin, care a crescut puternic în ultimele luni, s-a apreciat imediat în urma acestui anunţ.

El atingea 43.725,5 dolari către ora 15.00 - un nou nivel istoric -, după care a scăzut uşor.

Către ora 15.10, cea mai importantă criptomonedă se aprecia cu 9,55%, la 42.352 de dolari, reprezentând o creştere cu 50% de la începutul anului.

Citeşte mai mult despre

comentarii: