image
Sursa foto: foto simbol

Tariful la gaz s-ar putea micșora; Moldovagaz a solicitat ANRE revizuirea prețurilor

SA „Moldovagaz” a solicitat Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică revizuirea tarifelor și prețurilor reglementate la gazele naturale, începând cu 01 octombrie 2020.

Conform calculelor efectuate în baza Metodologiei existente, tariful mediu final pentru gazele naturale furnizate va constitui 4083 lei pentru o mie de metri cubi, sau cu 7,6% mai puțin în comparație cu tariful mediu actual pentru consumatorii finali, se arată într-un comunicat emis de instituție.

Amintim că la începutul acestei luni președintele Consiliului de Administrație al Moldovagaz, Vadim Ceban a declarat că tariful pentru gaz, achitat de consumatorii finali, ar putea scădea în această toamnă cu până la 10 la sută.

Anterior Moldovagaz a anunțat că, în trimestrul IV al anului curent, prețul de achiziție va scădea până la cca 100 dolari SUA pentru o mie de metri cubi de gaz. Astfel, prețul mediu anual va constitui circa 145 de dolari SUA, ceea ce va crea premise financiare pentru revizuirea tarifului final, în care prețul mediu de achiziție este în mărime de 178,5 dolari SUA.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: