image
Sursa foto: redbyrc.md

Dosarul fraudei bancare: Ex-președintele Petru Lucinschi și cinci acționari ai Unibank au fost SCOȘI de sub urmărire penală

Fostul președinte al Republicii Moldova, Petru Lucinschi, împreună cu alți 5 acționari ai UNIBANK, au fost scoși de sub urmărire penală în dosarul privind „frauda bancară”.

Acum un an, cei șase acționari ai UNIBANK au fost puși sub învinuire, fiindu-le încriminată comiterea escrocheriei în proporții deosebit de mari și spălare de bani în interesul unui grup criminal organizat.

„În urma studierii minuțioase a probatoriului, recent, Procuratura Anticorupție a ajuns la concluzia că faptele persoanelor respective nu întrunesc elementele infracțiunilor imputate”, anunță Procuratura Generală.

În concret, ca urmare a multiplelor acțiuni de urmărire penală, confruntări între învinuiți/bănuiți și martori, măsuri speciale de investigații, s-a constatat că în acțiunile învinuiților nu se regăsește elementul obligatoriu al infracțiunilor, și anume intenția directă la realizarea scopului infracțional urmărit de grupul criminal organizat la obținerea unui folos material, mai precizează PG.

Urmărirea penală în episodul privind acționariatul UNIBANK din „FRAUDA BANCARĂ” continuă.

La finalizarea urmăririi penale pe acest episod, se va decide asupra responsabilității procurorilor care au urmărit ilegal persoanele, reabilitate acum în drepturi.

Noutăţile partenerilor

comentarii: