image
Sursa foto: digi24.ro

Boris Johnson: Marea Britanie va ieși din Uniunea Europeană la data de 31 octombrie „orice ar fi”

Prim-ministrul britanic Boris Johnson a spus că Marea Britanie va părăsi Uniunea Europeană în data de 31 octombrie „orice ar fi”. Declarația a fost făcută într-o convorbire telefonică cu omologul său irlandez, Leo Varadkar, relatează Reuters, citat de Mediafax.

„Prim-ministrul a explicat clar că Marea Britanie va părăsi Uniunea Europeană în data de 31 octombrie orice ar fi”, se arată într-un comunicat de presă al biroului premierului.

„Prim-ministrul a transmis că Guvernul va accepta orice negocieri care au loc cu determinare, energie și în spiritul prieteniei. A explicat clar că preferă să părăsească Uniunea Europeană cu un acord, dar trebuie să fie un acord care elimină backstop-ul”, conform comunicatului.

Consiliul European a decis amânarea ieşirii Marii Britanii din UE până pe 31 octombrie 2019. Camera Comunelor a respins de trei ori Acordul negociat de Guvernul Theresa May cu Uniunea Europeană. În cazul în care Acordul ar fi aprobat, ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană ar urma să se producă imediat.

Prim-ministrul irlandez Leo Varadkar i-a transmis lui Boris Johnson că Acordul Brexit nu poate fi renegociat și că aranjamentele alternative „satisfăcătoare” nu au fost momentan identificate.

„Aranjamentele alternative ar putea înlocui în viitor backstop-ul, dar aceste alternative nu au fost momentan identificate sau demonstrate”, i-a spus Varadkar lui Johnson.

Leo Varadkar l-a invitat pe Boris Johnson la Dublin pentru a discuta despre Brexit și alte subiecte de interes, a transmis biroul prim-ministrului irlandez.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: