image
Sursa foto: Getty Images

Nasser Al-Khelaifi, acuzat de luare de mită în cazul drepturilor TV ale Cupei Mondiale

Probleme mari cu legea pentru președintele lui Paris Saint-Germain, Nasser Al-Khelaifi. Acesta a fost pus sub acuzare de procurorii elvețieni într-o anchetă privind acordarea drepturilor TV pentru competiţiile FIFA.

Al-Khelaifi este acuzat de luare de mită, administrare incorectă și falsificarea documentelor, împreună cu fostul secretar general al FIFA, Jerome Valcke.

Şeful lui PSG ar fi acceptat "avantaje necuvenite” în schimbul drepturilor TV.

Avocatul general al Elveției a anunțat că au fost aduse acuzații împotriva lui Valcke, Al-Khelaifi și a unui al treilea om de afaceri pentru drepturile TV pentru diverse turnee ale Cupei Mondiale și Cupei Confederațiilor, între 2018 și 2030.

Valcke este acuzat că a acceptat o cazare fără plată într-o vilă italiană cumpărată de Al-Khelaifi, care este şi președintele grupului media BeIN.

Acuzele se referă la perioada petrecută de Valcke ca secretar general FIFA, 2013 - 2015, când este acuzat că a influențat acordarea drepturilor mass-media pentru Italia și Grecia.

S-a renunţat şi la o altă plângere de luare de mită împotriva lui Al-Khelaifi, după ce FIFA a ajuns la un „acord amiabil” cu omul de afaceri din Qatar la sfârșitul lunii ianuarie. Acuzațiile erau legate de acordarea drepturilor media pentru Cupele Mondiale din 2026 și 2030.

Al-Khelaifi (45 de ani) s-a alăturat Comitetului Executiv al UEFA în februarie, după ce a fost ales de către European Club Association (ECA) pentru a fi unul dintre cei doi delegați ai UEFA în luna ianuarie.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: