image
Sursa foto: Profimedia

Kamila Valieva, primită ca o eroină la revenirea în Rusia! Reacția avută când și-a văzut compatrioții strânși la aeroport

Kamila Valieva (15 ani), implicată într-un scandal de dopaj după ce a cucerit aurul la Jocurile Olimpice de iarnă în proba de patinaj artistic pe echipe, a revenit duminică în țara sa natală, Rusia.

Sportiva, care a produs cea mai mare controversă de la ediția de la Beijing după ce a fost depistată pozitiv la trimetazidină, a aterizat la sfârșitul săptămânii la Moscova. În aeroport, tânăra a fost așteptată de zeci de fani, care au întâmpinat-o cu flori și mesaje de susținere.

În momentul în care Valieva a trecut pe lângă ei, cei adunați pe aeroportul din capitala Rusiei au început să o aplaude frenetic. Rusoaica a părut surprinsă de numărul mare de susținători adunați și nici măcar masca nu i-a putut ascunde bucuria.

"Toți cei din avion au încurajat-o. I-am spus cuvinte frumoase, pentru că situația este foarte grea pentru ea. Sperăm să meargă mai departe și să lase această situație în urmă, indiferent de cât de greu ar fi. Cred că se simte mai bine, să fiu sincer", a declarat Konstantin Ivliev, care a obținut argintul pentru Comitetul Olimpic Rus în proba de patinaj viteză pe pistă scurtă.

Joi, rusoaica Anna Shcherbakova a devenit campioană olimpică la patinaj artistic la Jocurile de la Beijing, unde compatrioata sa Kamila Valieva, aflată în centrul unei stânjenitoare afaceri de dopaj, a clacat şi a încheiat pe poziţia a patra.

În frunte după programul scurt, Valieva, în vârstă de 15 ani, autorizată să concureze în ultimul minut, a ratat mai multe sărituri în timpul programului liber, a totalizat doar 224,09 puncte și a izbucnit în lacrimi.

Shcherbakova, campioana mondială en titre, a avut un total de 255,95 puncte, fiind urmată pe podium de altă rusoaică, Aleksandra Trusova (251,73), şi de japoneza Kaori Sakamoto (233,13).

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: