image
Sursa foto: openeurope.org.uk

Franţa introduce permise de călătorie pentru turiştii străini

Măsura anunţată a intrat în vigoare imediat. Formularul în engleză şi franceză, care poate fi descărcat de pe site-ul de internet al ministerului, trebuie completat şi prezentat la punctele de trecere a frontierei sau înainte de îmbarcarea în cursele aeriene către Franţa.

Nu doar turiştii, ci şi cei care trebuie să intre în Franţa din alte state membre ale Uniunii Europene din motive de serviciu trebuie să precizeze motivul călătoriei. De asemenea, personalul navelor şi avioanelor şi lucrătorii din transporturile internaţionale de mărfuri trebuie să aibă documentul asupra lor.

În Franţa se aplică restricţii de călătorie de la jumătatea lui martie, pentru limitarea transmiterii coronavirusului: rezidenţii pot ieşi din locuinţe doar cu permise în care se precizează motivul deplasării. Poliţia aplică măsurile cu stricteţe, scrie Agerpres.

Măsurile au fost adoptate în aceeaşi zi în care ministerul francez al apărării a confirmat că aproximativ 40 de membri ai echipajului portavionului Charles de Gaulle sunt suspecţi de contaminare cu virusul care provoacă epidemia de COVID-19.

Ei au fost izolaţi la bord, sub supraveghere medicală strictă, ca măsură de precauţie şi nu au manifestat simptome de boală decât recent, a precizat ministerul într-un comunicat, adăugând că infirmeria navei dispune de ventilatoare pentru asistarea respiraţiei.

Portavionul se îndreaptă în prezent din Atlantic către baza din Mediterana.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: