image
Sursa foto: epa

Poliţia britanică a percheziţionat trei locuinţe în urma atacului cu vehicul din Londra

Poliţiştii din Marea Britanie au percheziţionat marţi trei locuinţe în urma incidentului din Londra, unde un bărbat a intrat cu un vehicul într-o barieră a Parlamentului britanic, rănind cel puţin trei persoane, relatează Reuters.

Două dintre locuinţele percheziţionate se află în oraşul Birmingham, iar cea de-a treia în oraşul Nottingham.

Reprezentanţii poliţiei au anunţat că nu au fost făcute arestări în urma percheziţiilor, scrie mediafax.ro.

Poliţia britanică a transmis că incidentul din apropierea Parlamentului de la Londra este considerat ca fiind de natură teroristă, precizând că suspectul, în vârstă 29 de ani, este în stare de arest într-o secţie de poliţie din sudul Londrei. Individul nu cooperează cu anchetatorii.

"A fost arestat sub suspiciunea comiterii de infracţiuni de natură teroristă", se arată într-un comunicat al Scotland Yard. "Nimeni altcineva nu se mai afla în vehicul, care rămâne la locul faptei şi este cercetat. Nu au fost descoperite arme până în acest moment".

"La ora 07:37 (ora României 09.37), o maşină a intrat în coliziune cu barierele din jurul Parlamentului. Şoferul a fost reţinut de ofiţerii aflaţi în zonă. Un număr de pietoni au fost răniţi", a anunţat Scotland Yard.

Marţi după-amiază, autorităţile britanice au prezentat o înregistrare video care suprinde momentul atacului. După ce a lovit mai mulţi pietoni, vehiculul s-a oprit într-o barieră montată la intrarea în curtea Parlamentului. Imaginile au fost filmate de o cameră montată pe acoperişul Parlamentului de la Londra.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: