image
Sursa foto: Jurnal.md

Fostul procuror Anticorupție Roman Statnâi, plasat în arest la domiciliu

Fostul procuror Anticorupție Roman Statnâi a fost plasat în arest la domiciliu până pe data de 17 iulie. O decizie în acest sens a fost luată acum câteva minute de Curtea de Apel Chișinău.

Roman Statnâi a fost reținut pe 18 mai într-un dosar pentru escrocherie în proporții deosebit de mari și exces de putere, acțiuni săvârșite în interesul unui grup criminal organizat. Statnâi nu își recunoaște vina și afirmă că substratul acestui dosar ar fi altul decât cel prezentat de Procuratura Generală.

Anterior, avocatul său ne-a declarat ca ar fi vorba despre o răfuială a conducerii Procuraturii Generale pentru ca acesta nu ar fi depus marturii false în dosarul fostului șef al Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari.

Procuratura Generala a respins aceste acuzații.

Roman Statnâi a demisionat din funcție în februarie curent și a gestionat în ultimele luni dosarul penal în care este vizat fostul judecător Oleg Sternioală, anchetat pentru spălare de bani.

Presa de investigații a scris anterior că Roman Statnâi este obișnuit cu donații generoase. Familia Statnâi a raportat donații în valoare de 540 de mii de lei pe parcursul anului 2018. Donațiile primite de acesta depășeau de două ori veniturile sale din salariul de procuror.

Noutăţile partenerilor

comentarii: