Breaking News

image
Sursa foto: Getty Images

Gatusso caută soluţii: două nume grele pentru atacul lui AC Milan

AC Milan a ratat participarea în UEFA Champions League în sezonul trecut, iar unul dintre factorii decisivi pentru ratarea obiectivului a fost ofensiva sterliă a "diavolilor". Pentru sezonul viitor, antrenorul Gennaro Gattuso caută soluţii şi a pus ochii pe doi atacanţi cu nume din fotbalul mondial.

Doar 56 de goluri a marcat AC Milan în 38 de meciuri disputate în sezonul trecut în Serie A, cea mai slabă ofensivă a unei echipe din top 7 din Italia. Pentru a schimba acest aspect, Gatusso vrea să aducă cel puţin un atacant de clasă pe San Siro, iar Rossoneri au deschis deja câteva piste interesante.

Conform jurnalistului Gianluca Di Marzio, oficialii lui AC Milan discută cu agenţii atacanţilor Alvaro Morata de la Chelsea şi Gonzalo Higuain de la Juventus.

Morata a impresionat la precedenta sa experienţă în Italia, când a îmbrăcat tricoul rivalilor de la Juventus. Cu toate că nu s-a impus la Chelsea, atacantul spaniol a reuşit să marcheze de 15 ori în 48 de apariţii.

Pe de altă parte, Higuain este unul dintre cei mai prolifici atacanţi din lume cu 282 de goluri marcate în 556 de jocuri disputate în întreaga sa cariera. Numai în Italia, "Pipita" a marcat 91 de goluri în 146 de meciuri pentru Napoli, respectiv 55 de goluri în 105 partide pentru rivala de la Juventus. Ţinând cont ca Juventus l-a transferat în această vară pe Cristiano Ronaldo, continuitatea lui Higuain la Torino este serios pusă sub semnul întrebării.

Până la urmă, această afacere ar putea avantaja toate cele trei echipe menţionate mai sus. Juventus vrea să-l vândă pe Higuain, în timp ce englezii de la Chelsea vor să-l cumpere la cererea expresă a noului antrenor, Maurizio Sarri. Astfel, londonezii ar putea să-l cedeze pe Alvaro Morata la AC Milan.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: