image
Sursa foto: Profimedia

ATP condamnă decizia luată de Wimbledon împotriva sportivilor din Rusia și Belarus

Organizatorii competiției de la Wimbledon au decis că jucătorii din Rusia și Belarus nu pot participa la ediția din acest an, din cauza războiului din Ucraina.

ATP, forul care conduce tenisul mondial masculin, a emis, la scurt timp după oficializarea deciziei, un comunicat prin care condamnă hotărârea organizatorilor turneului de la Wimbledon.

ATP a transmis că decizia reprezintă o discriminare pe baza naționalității și că, printr-o astfel de măsură, se elimină participarea bazată pe meritul sportiv.

”Considerăm că decizia de a exclude jucătorii din Rusia și din Belarus de la ediția din acest an a turneului de la Wimbledon este nedreaptă și poate crea un precedent dăunător sportului.

Discriminarea bazată pe naționalitate constituie o încălcare a acordului nostru cu Wimbledon, care transmite că accederea pe tablou se face doar pe baza clasamentului ATP.

Sportul nostru e mândru că funcționează pe principiile meritului și corectitudinii, care spun că jucătorii concurează individual pentru a-și câștiga locul la turnee pe baza clasamentului ATP”, se arată în comunicatul forului mondial.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: