image
Sursa foto: Getty Images

Variantă total neașteptată pentru banca Barcelonei! După refuzurile lui Xavi și Koeman, clubul l-a contactat pe Pochettino

Barcelona nu a reușit să câștige o nouă Supercupă a Spaniei, după ce a fost eliminată, încă din semifinale, de Atletico Madrid, scor 3-2. Conducătorii Barcelonei par s-și fi pierdut, în cele din urmă, răbdarea cu Ernesto Valverde și au contactat un nume foarte important cu privire la poziția de antrenor al catalanilor.

Xavi, fostul mare jucător al formației blaugrana, dar și Ronald Koeman, selecționerul Olandei, au refuzat să o preia pe Barcelona în perioada imediat următoare, așa că oficialii campioanei Spaniei s-au orientat spre Mauricio Pochettino, fostul antrenor de la Tottenham.

Potrivit RAC1, Pochettino a fost sunat de conducerea Barcelonei și ar fi pe placul lui Josep Maria Bartomeu, președintele catalanilor, chiar dacă argentinianul a susținut, în trecut, că nu o va putea antrena vreodată pe echipa lui Messi și Suarez.

Pochettino a fost antrenor la marea rivală din oraș a Barcelonei, Espanyol, în perioada 2009-2012, fapt pentru care antrenorul de 47 de ani nu ar merge să pregătească formația de pe Camp Nou.

După eșecul din Supercupă, oficialii Barcelonei s-au orientat spre fostul mare jucător al clubului, Xavi, care în prezent antrenează la Al Sadd.

Dacă Xavi ar fi acceptat, conducătorii campioanei Spaniei ar fi fost dispuși să îl demită încă de acum pe Valverde, chiar dacă tehnicianul mai are contract cu Barcelona până în vara acestui an.

Fostul jucător legendar al catalanilor a refuzat, însă, oferta de a ocupa, acum, banca Barcelonei.

"Nu ascund faptul că visul meu este să antrenez Barcelona. Am spus-o în repetate rânduri, în toate interviurile. Toată lumea ştie, sunt un mare fan la Barcelonei, va fi mereu în inima mea, dar acum mă concentrez doar pe ce am de făcut la Al Sadd.

Vă spun atât, respect Barcelona, îl respect pe Ernesto Valverde şi îmi respect contractul de aici. Îmi fac treaba şi sunt fericit la Al Sadd", a spus Xavi, după ultimul meci al echipei sale.

O variantă pentru înlocuirea lui Valverde este Ronald Koeman, selecționerul Olandei, care are o clauză specială în contract. Fostul mare fotbalist al Barcelonei poate ajunge pe Camp Nou, însă abia după Campionatul European din 2020, așa cum este menționat în înțelegerea sa cu Federația Olandeză de Fotbal.

Dacă oficialii catalani vor să îl aducă pe Koeman la echipă, vor fi nevoiți să plătească o anumită sumă. Mai mult, Barcelona ar trebui să anunțe încă din luna martie dacă va decide ca olandezul să devină noul tehnician al echipei, potrivit contractului selecționerului "Portocalei Mecanice".

"Ronald mereu a indicat că vrea să devină antrenorul Barcelonei la un moment dat", a spus Nico-Jan Hoogma, directorul sportiv al Federației Olandeze de Fotbal.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: