image
Sursa foto: mei.gov.md

R. Moldova împrumută 100 de mil. de euro de la BERD pentru reparația drumurilor; Cele patru tronsoane care sunt vizate

Republica Moldova va primi de la Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) un împrumut adițional de 100 de milioane de euro.

Parlamentul a ratificat, cu 72 de voturi, Acordul de modificare nr. 3 la Acordul de împrumut dintre Republica Moldova și BERD privind realizarea lucrărilor de construcție și reabilitare a drumurilor.

Cele 100 de milioane de euro vor fi investite în realizarea lucrărilor de construcție și reabilitare a drumurilor din Republica Moldova.

Urmează să fie reparate următoarele tronsoane: drumul R14, R6 – Codrul Nou – Soroca – Unguri – frontiera cu Ucraina, pe sectorul Soroca Arionești; drumul R8.1, R8 – Arionești – R14, sectorul Arionești – Otaci; drumul M3 Chișinău – Comrat – Giurgiulești – frontiera cu România, sectorul de ocolire a orașului Vulcănești; drumul R33 Hâncești – Lăpușna – M1.

Amintim că, în 2013, țara noastră a încheiat un Acord de împrumut cu Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare, care prevedea acordarea unui împrumut de 150 de milioane de euro pentru implementarea proiectului ”Reabilitarea Drumurilor în Moldova IV”.

Noutăţile partenerilor

comentarii: