image
Sursa foto: captură video

Bărbatul care l-a pălmuit pe Emmanuel Macron a fost condamnat la 4 luni de închisoare cu executare

Damien Tarel, bărbatul care l-a pălmuit marți pe președintele francez Emmanuel Macron, în timpul unei vizite în regiunea Drome, din sud-estul țării, a fost condamnat la 4 luni de închisoare cu executare. Decizia instanței vine la doar două zile de la incident, relatează BFM TV.

Incidentul a avut loc în momentul în care președintele francez s-a apropiat de mulțiumea strânsă în spatele unui gard de protecție, pentru a da mâna cu oamenii. În acel moment, unul din oamenii care participau la eveniment, identificat apoi drept Damien Tarel, s-a repezit și l-a lovit pe Macron.

Gărzile de corp au intervenit imediat și l-au evacuat pe Macron. În același timp, l-au imobilizat pe Tarel.

Instanța l-a condamnat pe Tarel la un total de 18 luni, dintre care 4 cu executare și 14 cu suspendare.

Bărbatul în vârstă de 28 de ani este un fan al săbiilor medievale și al artelor marțiale. Anterior, Tarel a declarat instanței din Valence, în sudul Franței, că este un simpatizant de dreapta care a acționat pentru că președintele a susținut tot ceea ce era putred în Franța, potrivit digi24.ro.

Tarel a condus un club local unde se practicau arte marțiale medievale europene, inclusiv lupte cu săbii, și a fondat un club de jocuri numit „Cavalerii Mesei Pătrate”.

Aurelien Laniece, un prieten de-ai lui Tarel, a declarat pentru Reuters că acesta este un om cumsecade, care își ajută vecinii și căruia îi place să-și împărtășească pasiunile.

Noutăţile partenerilor

comentarii: