image
Sursa foto: Twitter/Vice President Mike Pence

Sandu și Năstase, întrevedere cu vicepreședintele SUA: „Suntem alături de RM în efortul de a-și construi un viitor prosper”

Premierul Maia Sandu și vice-priministrul, ministrul de Interne, Andrei Năstase, au fost primiți la Casa Albă de către vicepreședintele Statelor Unite, Mike Pence.

„Vicepreședintele a felicitat conducerea Guvernului RM în promovarea progreselor în reformele judiciare, guvernanță și securitate”, se spune într-un comunicat de presă publicat de Casa Albă.

Oficialii au discutat, de asemenea, modalități de a îmbunătăți dezvoltarea economică a Moldovei și securitatea energetică.

Mike Pence a reiterat sprijinul continuu al SUA pentru noul guvern al Moldovei și a exprimat speranța că va rămâne angajat să continue eforturile pentru implementarea reformelor.

„Aceste eforturi includ numirea la timp a unui procuror general independent, legislație care să asigure instituții guvernamentale independente, măsuri puternice anticorupție și procese electorale libere și corecte în timpul alegerilor locale din octombrie 2019”, se mai arată în comunicat.

Întrevederea cu delegația de la Chișinău a fost anunțată și pe pagina de Twitter a vicepreședintelui SUA.

„SUA este alături de poporul moldovean în eforturile de a-și construi un viitor mai sigur și mai prosper”, se arată în postare.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: