image
Sursa foto: Getty Images

Jamie Vardy, starul care la 20 de ani lucra în fabrică și la 26 voia să lase fotbalul ca să plece la muncă în Ibiza

Jamie Vardy (34 de ani), unul dintre cei mai prolifici golgheteri din Anglia ultimului deceniu, are o poveste de viață deosebită. Englezul născut la Sheffield a ”explodat” abia în a doua parte a carierei, fiind la un pas să renunțe la fotbal.

În primul său an la Leicester, în 2012, Vardy traversa o criză de formă care l-a făcut să se gândească să-și schimbe meseria, la 26 de ani. Nu marcase decât cinci goluri în Championship și prindea rar echipa, așa că s-a gândit să plece în Ibiza.

”Avea o ofertă de muncă în Ibiza, să muncească în industria petrecerilor”, a dezvăluit Ben Marshall, un fost coleg de-ai lui Vardy la Leicester.

Atunci, colegii săi și antrenorul l-au convins să rămână și să încerce să prindă echipa. În următorii ani, Jamie a devenit om de bază la Leicester, fiind omul determinant în 2016, când ”vulpile” au reușit să câștige campionatul.

”«Nu pleci nicăieri. Ești bun. Aici rămâi. Ai capacitatea necesară și credem în tine. Muncește din greu și vei realiza lucruri și mai mari». Asta a fost, în esență, ce mi-a spus Pearson. Asistenții Steve Walsh și Craig Shakespeare, care erau de față, au susținut același lucru”, își amintea Vardy, peste ani.

Povestea lui Jamie Vardy este una specială, în condițiile în care englezul nu s-a gândit vreodată că va ajunge fotbalist profesionist. Până la 26 de ani a jucat în ligile inferioare, la amatori, la echipe ca Stocksbridge Park Steels (unde lua 30 de lire pe săptămână), Halifax (unde primea în jur de 350 de lire săptămânal) sau Fleetwood Town.

La 20 de ani, Vardy lucra la o fabrică producătoare de produse medicale. ”Eram doar un băiat din clasa muncitoare din Sheffield, care făcea ture în fabrică, stătea cu părinții și marca pentru o echipă de amatori”, rememora atacantul, în urmă cu ceva timp.

Mai mult, vedeta de azi a avut și ceva probleme cu legea, după ce a agresat o persoană care făcuse gluma pe seama unui coleg de serviciu, care era surd. Timp de șase luni, a purtat o brățară de supraveghere, fiind condamnat și la un an cu suspendare.

Astăzi, Jamie Vardy câștigă 8,2 milioane de euro pe an la Leicester.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: