image
Sursa foto: jurnal.md/ Nadejda Roșcovanu

„E necesară coagularea forțelor pro-UE”; Împreună sau separat - cum vor merge Platforma DA și PAS la alegerile din 11 iulie

Fostele componente ale Blocului ACUM, Platforma DA și PAS, vor merge separat la alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie, afirmă reprezentanții celor două partide.

„PAS va merge de sine stătător. Acum ne aflăm în faza pregătirii pentru alegeri. Este un proces democratic, migălos, se lucrează. Încă nu avem multe detalii de povestit. Este evident că mizăm pe cetățeanul conștient, deoarece dacă cetățeanul votează politicieni corupți, el devine complice la actul corupției. Considerăm că se cere încă un pas hotărât pentru a se reclădi instituțile statului de drept”, a declarat deputatul PAS Oazu Nantoi în cadrul emisiunii „Ora Expertizei” de la Jurnal TV.

„Platforma DA mereu a pledat pentru unitate. Când am aflat poziția partidelor cu care am făcut Blocul ACUM care a avut o misiune importantă, decizia este de a merge fiecare cu programul său”, a spus deputata Platformei DA Inga Grigoriu.

De cealaltă parte, deputatul Iurie Reniță consideră că este necesară o refacere a Blocului ACUM în care, pe lângă PAS și Platforma DA, să fie inclus și Partidul Unității Naționale.

„Nu reprezint niciun partid și mai degrabă îmi voi exprima punctul de vedere în ceea ce privește necesitatea coagulării forțelor pro-europene și naționale. În campania electorală care urmează în curând să se declanșeze ar fi fost bine, după mine, să revenim la o formulă deja probată, chiar în virtutea unor disensiuni și abordări diferite are au existat în cadrul Blocului ACUM. Ar fi fost o simbioză pro-europeană, națională, românească care ne-ar fi oferit o încadrare a unui segment foarte extins de alegători. Consider că încă nu am ratat această posibilitate”, a menționat Iurie Reniță.

Noutăţile partenerilor

comentarii: