image
Sursa foto: playtech.ro

Un profesor de la Harvard spune că semnalele din spațiu vin de la extratereștri

Profesorul Avi Loeb, directorul departamentului de astronomie din cadrul Universității Harvard, spune că semnalele primite din spațiu ar putea veni de la o civilizație extraterestră. Aceasta este una dintre posibilități, mai afirmă Loeb, citat de futurism.com.

Semnalele radio misterioase, primite de astronomi la 16 zile, ar putea fi trimise de o civilizație extraterestră, spune profesorul Avi Loeb,scrie libertatea.ro.

Aceasta este una dintre posibilități, mai spune profesorul de la Harvard, care mai precizează că „în acest moment, nu există echipamente suficient de performante care să indice clar natura acestor semnale”.

Astronomii au detectat un set de semnale radio provenind din spațiu, care se tot repetă după un anume tipar. Semnalele cu pricina par să vină dintr-o singură sursă, ce se găsește la 500 de milioane de ani lumină de Terra. Semnalele radio durează câteva milisecunde și sunt emise o singură dată, fără a se mai repeta.

În privința semnalelor scurte, repetitive, se știe că se trimit de mai multe ori. Iar când se repetă, se petrece sporadic sau în grup, potrivit observațiilor precedente, Astronomii au monitorizat perioada cuprinsă între 16 Septembrie 2018 și 30 Octombrie 2019 iar pentru măsurare au folosit un telescop ultra performant pentru semnale radio din spațiu, creat pentru a răspunde întrebărilor majore din astrofizică și cosmologie.

Noutăţile partenerilor

comentarii: