image
Sursa foto: mai.gov.md

Încheiere irevocabilă a CSJ: Andrei Năstase a câștigat procesul privind crucifixul pe care l-a instalat în incinta MAI

Printr-o încheiere irevocabilă, Curtea Supremă de Justiție i-a dat dreptate lui Andrei Năstase în procesul contra Consiliului pentru prevenirea și eliminarea discriminării și asigurarea egalității, privind instalarea crucifixului în incinta MAI.

Președintele Platformei DA a fost absolvit de obligația de a aduce scuze publice pentru „instigare la discriminare pe criteriu de convingeri manifestată prin instalarea crucifixului”.

Fostul ministru de Interne a obținut câștig de cauză în prima instanță, la Curtea de Apel Chișinău și, recent, prin emiterea încheierii irevocabile a CSJ.

Amintim că în cererea de chemare în judecată depusă de Andrei Năstase împotriva Consiliului pentru prevenirea și eliminarea discriminării și asigurarea egalității, președintele Platformei DA a consemnat că în Republica Moldova simbolurile creștinismului, inclusiv crucea, sunt legiferate prin Stema de stat aprobată prin Lege și a amintit de acvila care poartă o cruce de aur (acvilă crucială) și de faptul că simbolul crucii este parte componentă a sigiliului statului care reprezintă în amprentă un sigiliu rotund cu imaginea conturată a Stemei de Stat.

Andrei Năstase a mai indicat că prezența crucii în instituțiile de stat nu doar că este posibilă, ci chiar obligatorie, având în vedere că autoritățile sunt obligate să amplaseze și să utilizeze în activitatea curentă aceste simboluri.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: