image
Sursa foto: Profimedia

Borna remarcabilă bifată de Jose Mourinho după câștigarea Conference League cu AS Roma

AS Roma a învins-o pe Feyenoord cu 1-0 și este prima câștigătoare a UEFA Conference League.

Odată cu victoria de la Tirana, unde arbitru a fost Istvan Kovacs, Jose Mourinho a ajuns la cinci competiții continentale majore câștigate în carieră, ceea ce a mai reușit un singur alt antrenor în istoria fotbalului, legendarul Giovanni Trapatoni, scrie Opta.

Alături de Conference League cu AS Roma, Jose Mourinho a mai câștigat de două ori UEFA Champions League, cu FC Porto, în 2004, și Inter, în 2010, și de două ori Cupa UEFA / Europa League, în 2002, cu FC Porto, și Manchester United, în 2017.

Mai mult, Jose Mourinho a câștigat cele cinci trofee în tot atâtea finale disputate. Portughezul nu a pierdut niciun meci cu un titlu european ”pe masă”!

Victoria de la Tirana a consemnat câștigarea primului trofeu european major din istoria clubului AS Roma, care a mai triumfat pe plan internațional doar în 1961, când s-a impus în Cupa Orașelor Târguri.

Victoria cu Feyenoord nu reprezintă doar un mare succes pentru Jose Mourinho, ci și pentru clubul AS Roma, care nu mai câștigase un trofeu din 2008.

Acum 14 ani, clubului capitolin cucerea Cupa și Supercupa Italiei.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: