Despre aceasta vorbesc reprezentanți ai opoziției, dar și surse din sectorul bancar.

„Legea aministiei capitalului, prin care se deschid porțile asupra legalizari furtului miliardului și atragerii banilor murdari, a fost ultima picătură pentru Sergiu Cioclea. El vede tot ce se întâmplă și nu vrea să răspundă pentru această politică catastrofală. Exemplul lui Cioclea poate fi urmat și de ministrul Finanțelor”, susține vicepreședintele Platformei Demnitate și Adevăr, Alexandru Slusari.

Totodată, și surse bancare au comunicat pentru Report.md că demisia lui Cioclea ar putea avea legătură cu punerea în aplicare a Legii amnistiei capitalurilor ce urma să intre în vigoare la 1 octombrie. „Fiecare entitate urma să-și elaboreze propriile regulamente reieșind din sarcinile ce le revin conform acestei controversate legi. Toate, cu excepția BNM, le-au elaborat”, au precizat sursele. Potrivit acestora, la începutul lunii noiembrie, acest regulament al BNM încă nu era elaborat.

Precizăm că Sergiu Cioclea și-a anunțat ieri demisia de la conducerea Băncii Naționale, după ce a deținut funcția de guvernator al BNM din aprilie 2016. Cioclea a precizat că a luat această decizie atât din considerente personale, cât și profesionale.