image
Sursa foto: jurnal.md

Armata ucraineană se așteaptă la provocări venite din zona transnistreană

Rusia este pe cale să lanseze o provocare împotriva propriilor săi militari, pe care să o atribuie armatei ucrainene. Provocarea în cauză ar putea veni din regiunea transnistreană.

Despre aceasta a scris în rețețe sociale Direcția principală de informații a ministerului apărării a Ucrainei, transmite IPN cu referință la surse ucrainene.

„Conform datelor serviciului de informații militare ale Ucrainei, în data de 13 ianuarie în Brigada a treia de pușcași motorizați a regiunii transnistrene a Republicii Moldova a avut loc o reuniune de serviciu, în cadrul căreia efectivul unității a fost informat că se așteaptă provocări din partea Ucrainei în apropierea localității Cobasna (depozite de artilerie ale Grupului operativ de trupe ale Federației Ruse)”, afirmă sursa.

În cadrul reuniunii nu s-a dispus activarea regimului de deplină pregătire de luptă, dar comandanților li s-a ordonat să le ceară subalternilor de a fi prezenți în brigadă la primul ordin pentru a „fi gata de executarea” sarcinilor primite.

Noutăţile partenerilor

comentarii: