image
Sursa foto: AFP

Coreea de Nord ameninţă că va împuşca cetăţenii chinezi care se apropie de frontiera dintre cele două ţări

Autorităţile chineze au informat oamenii să stea departe de frontiera Coreei de Nord, care a interzis chinezilor să intre în ţară din cauza riscului de coronavirus. Regimul de la Phenian a avertizat că aceștia ar putea fi împuşcaţi de nord-coreeni, scrie Reuters, citat de Mediafax.

Coreea de Nord şi China, două state aliate, împart o graniţă de aproximativ 1.400 de kilometri, care devine uşor de traversat iarna, atunci când râurile care separă cele două ţări îngheaţă.

Rezidenţii localităţilor Jian şi Baishan din China au primit un avertisment tipărit săptămâna aceasta. Aceştia nu au voie să se apropie de graniţă, să pescuiască sau să arunce gunoaie în râurile de la frontieră.

„Ni s-a spus că putem fi uciși dacă ne apropiem prea mult de zona de frontieră”, a spus pentru Reuters un proprietar de restaurant din Jian, localitate separată de Coreea de Nord de râul Yalu.

„Organele de securitate publică vor monitoriza frontiera 24 de ore pe zi, iar oricine va fi găsit apropiindu-se de graniță riscă detenție administrativă" se arată în mesajul transmis de poliția chineză.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: