„Nu am reușit să fac investigarea, pentru că am venit cu câteva zile mai înainte ca să îmi găsesc loc de trai și iată am intrat în carantina asta. Acum am rugat niște persoane să stau la ei în chirie. Ei tot nu pot să mă țină mult, că ei vor să plece săptămâna asta. Eu nu am unde sta cu copil mic și nici bani nu mai sunt, că nu m-am așteptat că o să intrăm în carantină”, a povestit femeia, în cadrul emisiunii „Jurnalul Săptămânii”, de la Jurnal TV.

Femeia recunoaște că nu știe cum vor derula lucrurile mai departe, dar este pregătită pentru cel mai trist scenariu.

„Suntem străini aici în țară. Fiecare vrea în țara lui. Mai ales când ești printre străini, cu un copil mic și nimeni nu-ți dă niciun ajutor. E foarte rău, foarte greu. O grămadă de lume plânge aici, chiar sub bloc la noi. Stau mulți oameni cu copii chiar în stradă. De nervi și de tot m-a apucat și stomacul, și tot. Vreau acasă”, a spus femeia disperată.

După ce va fi nevoită să plece din casa în care se află acum, femeia spune că va rămâne pe drumuri. „Voi merge în stradă cum stă toată lumea. Mai sunt mame cu copii aici. Ne luăm hainele mai groase, că văd că aici ploie, e frig”, a mai spus femeia.

Premierul Chicu a promis recent că cetățenii aflați în dificultate în țări străine vor ajunge acasă.

„A fost adoptat un mecanism de repatriere a cetățenilor noștri de peste hotare, prin intermediul rutelor charter. Ministerul Afacerilor Externe se va ocupa de acest mecanism. Toate solicitările cetățenilor noștri vor fi colectate prin intermediul ambasadelor, consulatelor. Se vor forma aceste liste reieșind din criterii astfel încât cetățenii cei mai vulnerabili să fie primii care vor fi repatriați”, a precizat premierul zilele trecute.