Grupare infracțională specializată în comercializarea drogurilor a fost anihilată de către procurorii PCCOCS și angajații INI al IGP.

În rezultatul efectuării acțiunilor de urmărire penală, au fost depistate și ridicate telefoane mobile, cartele SIM, droguri de tip PVP, utilaje artizanale de consumare a drogurilor și mijloace bănești obținute din activitățile tenebre.

PVP este un drog sintetic - analogul unui drog puternic.

Acesta are un preț accesibil pe piață față de aceeași heroina, însă acțiunea de distrugerea a organismului este mult mai rapidă.

Pentru o doză de PVP un consumator de droguri achita 300-400, de lei, pentru 1 gram de PVP – 800-1000 de lei.

În perioada de documentarea au fost inițiate mai multe măsuri speciale de investigații, având scopul stabilirii tuturor membrilor a grupului criminal, implicați nemijlocit în transportarea și comercializarea drogurilor în cantități deosebit de mari, în or. Anenii-Noi.

Totodată, în cadrul cauzei penale, investigațiile continuă în scopul stabilirii provenienței transnaționale a substanțelor etnobotanice, în vederea destructurării întregului grup criminal și împiedicarea introducerii acestora pe teritoriul Republicii Moldova.

Persoanelor reținute au fost arestate pe un termen de 30 zile.

Pentru infracțiunile comise făptuitorii riscă pedeapsă sub formă de închisoare pe un termen de la șapte până la 15 ani.