image
Sursa foto: jurnal.md

Natalia Moloșag - noul Avocat al Poporului; Replică lui Bolea: Ați primit refuz la examenul pentru licența de avocat

Natalia Moloșag a fost numită de Parlament în funcția de Avocat al Poporului.

Candidatura Nataliei Moloșag a fost aleasă ca urmare a probei interviului din cadrul concursului organizat de Comisia specială pentru selectarea candidaților la funcția de Avocat al Poporului.

Deputatul BCS Vasile Bolea a criticat candidatura Nataliei Moloșag, invocând că aceasta a fost avocata Maiei Sandu.

„Am reprezentat concurentul electoral Maia Sandu. A fost un client ca oricare altul. Sunt în avocatură din 2006. Nu mă aflu în nicio relație de rudenie, nici cu secretara de stat de la Ministerul Justiției, nici cu cineva dintre deputați sau alți funcționari. Mai mult mă aflu în conflict de interese cu dumneavoastră. Când ați să vă luați licență ați primit refuz”, a menționat Natalia Moloșag.

„Când susțineam ultimul examne nici nu erați în țară. Ați fost după ce am contestat decizia în instanță. Ați pierdut acest proces și pentru asta nota 2. Eu mi-am luat licența de avocat și nu mă simt în conflict de interes”, i-a răspuns Bolea.

Precizăm că 11 persoane au depus dosare la concursul de selectare a candidaților la funcția de Avocat al Poporului. Nouă dintre ele au fost admise la proba interviului. Candidatul la funcția de Avocat al Poporului trebuie să întrunească mai multe condiții, printre care vechimea în muncă de cel puțin zece ani și activitate notorie în domeniul apărării și promovării drepturilor omului. De asemenea, candidatul nu trebuie să aibă, în ultimii cinci ani, rezultate negative la testul de integritate profesională.

Noutăţile partenerilor

comentarii: