image
Sursa foto: Getty Images

Barcelona "încearcă marea cu degetul"! Catalanii vor să-l transfere pe Joao Felix. Anunțul făcut în Catalonia

Barcelona i-a transferat pe Memphis Depay (27 de ani) și Sergio Aguero (33 de ani) în această vară, dar încă mai au nevoie de întăriri în compartimentul ofensiv.

Cel puțin asta crede antrenorul principal al echipei, Ronald Koeman, care a declarat în mai multe rânduri că mai are nevoie de un atacant în lotul său, după accidentarea atacantului argentinian venit de la Manchester City.

Formația catalană vrea "să încerce marea cu degetul" și să îi convingă pe rivalii de la Atletico Madrid să îl cedeze pe Joao Felix sub formă de împrumut. Este anunțul făcut de postul de radio catalan RAC1, una dintre cele mai de încredere surse privind gruparea de pe Camp Nou.

"Barcelona le-a cerut celor de la Atletico Madrid să îl transfere pe atacantul Joao Felix. Este pur și simplu vorba de un împrumut, fără bani la mijloc. Clubul din Madrid a primit deja propunerea și va trebui să răspundă astăzi", se arată în postarea radio-ului catalan.

Joao Felix nu s-a ridicat la nivelul așteptărilor pe Wanda Metropolitano, după ce a fost transferat acum doi ani în schimbul a aproximativ 120 de milioane de euro. Cu toate acestea, este greu de crezut că echipa pregătită de Diego Simeone își va ceda "perla" sub formă de împrumut, mai ales unei rivale din campionat.

Deși cel puțin din punct de vedere numeric compartimentul ofensiv al Barcelonei a rămas la fel, Ronald Koeman consideră că Barcelona mai are nevoie să aducă încă un atacant. În cadrul conferinței de presă premergătoare meciului cu Real Sociedad, antrenorul olandez a dezvăluit faptul că clubul va mai transfera un atacant, dacă se va încadra în regulile fair play-ului financiar.

"Este adevărat că, uitându-ne le opțiunile clubului nostru, astăzi ducem lipsă de oameni în față: Ansu, Dembele, Aguero, Coutinho... Sunt patru jucători de mare calitate. Avem opțiuni puține în atac și de asta m-am interesat dacă mai putem aduce un atacant.

Ne-ar prinde bine acest lucru pentru că s-ar crea mai multă concurență, dar depinde dacă putem să mai transferăm sau nu. Așa cum am spus din prima zi, fiecare antrenor are poziții în care ar vrea să îmbunătățească lotul, dar totul depinde de fair play, dacă va fi posibil vom mai lua un atacant", a spus Koeman la conferința de presă.

În total, deși Koeman a menționat doar patru, Barcelona are nouă jucători care pot evolua în atac: Coutinho, Ansu Fati, Ousmane Dembele, Alex Collado, Antoine Griezmann, Memphis Depay, Sergio Aguero, Martin Braithwite și Rey Manaj.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: