image
Sursa foto: moldnews.md

Ambasadorul Hogan: Plahotniuc a plecat până a se fi încheiat procesul deportării sale; SUA sunt închise pentru el

Vladimir Plahotniuc a părăsit SUA înainte ca procesul deportării sale să fie încheiat, precizează ambasadorul american la Chișinău, Dereck J. Hogan. Potrivit diplomatului american, Statele Unite sunt acum închise pentru d pentru fostul lider al PD.

„Domnul Plahotniuc a părăsit benevol țara la 28 august. S-a întâmplat până a se fi încheiat procesul deportării sale. Sancțiunile au vizat anume lipsirea de vize a lui Plahotniuc și a familiei sale. Astfel, el nu poate reveni în Statele Unite. Desigur, există proceduri legale pentru întoarcerea sa. Dar, în principiu, el nu are dreptul să se întoarcă în SUA, când a părăsit benevol țara”, a declarat ambasadorul SUA într-un interviu pentru NewsMaker.

Hogan a fost întrebat dacă pentru Plahotniuc este închisă pentru totdeauna intrarea în SUA.

„Da. Există proceduri, se poate adresa către autoritățile competente pentru a primi autorizația. În principiu, este posibil dacă se face din timp. În principiu, SUA sunt închise pentru Plahotniuc”, a precizat diplomatul american.

Ambasadorul SUA a mai spus că măsurile de investigație nu depind de aflarea lui Plahotniuc în Statele Unite.

Precizăm că, acum o săptămână, Ambasada SUA în Republica Moldova a precizat într-un răspuns oferit în exclusivitate pentru Jurnal TV că Vladimir Plahotniuc nu se mai poate întoarce în Statele Unite. Plahotniuc este învinuit de către procurori pe trei capete de acuzare, inclusiv „spălare de bani în proporții deosebit de mari”.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: