image
Sursa foto: tribuna.md

PD, ironie la adresa lui Plahotniuc și a deputaților care au părăsit partidul: „Diaspora trebuie să aibă voce în Parlament”

Decizia celor 6 deputați în frunte cu Andrian Candu de a părăsi PD este una regretabilă, dar previzibilă. Iar motivele adevărate ale acestei decizii nu sunt cele anunțate public. Este declarația emisă de Partidul Democrat aseară, după încheierea ședinței biroului executiv al partidului.

„Acest grup a procedat exact ca în povestea lui Creangă „Prostia omenească” și la fel ca drobul de sare, care s-ar putea să cadă și să ucidă copilul, așa și aici, motivul invocat este că s-ar putea crea o coaliție cu Partidul Socialiștilor, lucru care nu s-a întâmplat. Partidul Democrat nu negociază cu nimeni formarea unei coaliții, nici pe stânga, nici pe dreapta. Aceste decizii dacă vor fi luate, vor fi luate în mod transparent la Consiliul Politic Național, unde vor participa toți membrii PD. De aceea, este evident pentru noi că acesta era doar pretext, iar motivele reale sunt altele. Regret că acești colegi nu au venit să-și expună nemulțumirile de care spun la partid, dar au ales să fugă”, se spune în declarația PD.

„În perioada de criză a partidului, în vara anului trecut, unii dintre aceștia nici măcar nu veneau în țară, nu s-au implicat în campania electorală și în procesul de consolidare a partidului în acele momente complicate. Poate că au stat departe de Partidul Democrat în speranța că PDM se va destrăma. Dar atunci când au văzut că acest lucru nu s-a întâmplat, au devenit brusc foarte activi”, mai afirmă PD.

În declarație se mai spune că în PD s-a schimbat modul de luare a deciziilor în partid și că și celor care au părăsit partidul „le-a fost mult mai ușor atunci când în PD deciziile erau luate de o singură persoană și totul era bine controlat și regizat”.

„Regretăm că acești colegi au fost folosiți ca pioni într-un joc care nu le aparține. Totuși, pentru noi mai puțin contează de la cine și-au cerut voie și cu cine au coordonat plecarea din partid. Așa cum spunea un coleg de-al nostru, diaspora trebuie să aibă o voce în parlament și un cuvânt de spus în politică”, conchide declarația PD.

Citeşte mai mult despre

PD

Noutăţile partenerilor

comentarii: