image
Sursa foto: Getty Images

Nimeni nu îl va putea înlocui pe Messi: Bartomeu dă cărțile pe față despre transferurile lui Rabiot și Neymar

Preşedintele lui FC Barcelona, Josep Maria Bartomeu, crede că Lionel Messi îşi va continua cariera şi după încheierea contractului său, în 2021, dar a asigurat că, indiferent de situaţie, echipa sa lucrează deja pentru pregătirea unui viitor în care nu va putea conta pe starul argentinian.

"Ne gândim deja la asta, dar este încă un viitor îndepărtat. Messi este un jucător tânăr, are 31 de ani, randamentul său este foarte bun, joacă de fiecare dată mai bine şi nu ştiu cum reuşeşte acest lucru", a declarat Bartomeu într-un interviu publicat de cotidianul francez Le Figaro în ediţia sa de marţi, ziua în care Barcelona o va întâlni pe Olympique Lyon în prima manşă a optimilor de finală din UEFA Champions League.

"Atunci când Messi nu va mai juca alături de noi, nimeni nu îl va putea înlocui. Este imposibil. În spatele lui Messi nu există nimeni, nici la Barca şi nici în altă parte. Antrenorul va trebui să se gândească la modul în care va juca echipa", a adăuga conducătorul clubului catalan.

Potrivit lui Bartomeu, există trei şcoli care interesează clubul catalan: braziliană, olandeză şi, în special, franceză. "Marile talente provin din aceste trei ţări", a subliniat el.

Chestionat în legătură cu un eventual transfer al mijlocaşului Adrian Rabiot de la PSG la Barca, preşedintele campioanei Spaniei a negat orice contact cu fotbalistul francez, aflat în conflict cu clubul parizian, de care doreşte să se despartă.

Bartomeu a dezminţit, totodată, interesul faţă de brazilianul Neymar, fostul atacant al Barcelonei achiziţionat în 2017 de PSG, pentru suma record de 222 milioane euro.

"Niciodată, nici tatăl lui Neymar, nici jucătorul, nici anturajul lui, nu ne-a sunat pentru a ne spune că el vrea să revină. Barca a mizat pe doi jucători de atac, Ousmane Dembele şi Philippe Coutinho, pe care i-am cumpărat din vânzarea lui Neymar.

El şi-a cumpărat libertatea pentru 222 de milioane de euro, dar FC Barcelona nu voia aceşti bani, noi nu ne doream să-l vindem. Totuşi, în Spania, avem obligaţia de a avea o clauză de reziliere. Dacă vrea cineva să-i cumpere pe Busquet, Piqué sau Messi, ei nu sunt de vânzare", a declarat Bartomeu.

Brazilianul în vârstă de 27 de ani are contract cu Paris Saint-Germain până în iunie 2022, el fiind transferat de la FC Barcelona în 2017 pentru 222 de milioane de euro.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: