image
Sursa foto: jurnal.md

La Florești conducerea PD – PSRM în loc să se ocupe de problemele oamenilor, partajează funcții publice

De la investirea consiliului raional Florești, membrii PD și PSRM nu fac altceva decât să împartă funcții publice și ajutoare sociale pe criterii politice, susțin consilierii Partidului Acțiune și Solidaritate.

Consilierii PD și PSRM din raionul Florești mimează doar că lucrează în folosul cetățenilor din raion în timp ce partajează funcții publice. În loc să se ocupe de drumurile locale care sunt într-o stare deplorabilă, lipsa apei potabile din unele localități și a gunoiștii neautorizate, aceștia împart ajutoare sociale pe criterii politice, susțin cosilierii PAS.

Partajarea funcţiilor publice sau cum se fac mişmaşurile la Floreşti. Conducerea PD-PSRM de la Floreşti „s-a tot gândit pe timp de pandemie la oameni” şi a decis să facă remanieri de cadre în subdiviziunile Consiliului raional. De fapt doar de asta se ocupă de la investire, după principiul: cine nu-s cu noi – eliberaţi cu orice preţ, iar pe cei loiali nouă - înscăunaţi. Oameni să fie, că funcţii le găsesc ei.

Despre acest lucru, noi consilierii din fracţiunea PAS, suntem familiarizaţi la şedinţa de consiliu propriu zisă. Aşa câteva proiecte de decizii sunt scoase de sub masă, în stilul arhaic şi barbar. Nici vorbă de transparenţă în procesul decizional, aici nu se aplică, că doar în Floreşti suntem, de fapt o altă ţară.

Dacă tot 2 funcţii de vicepreşedinţi au revenit PSRM, iar la momentul votării altcineva nu era, ne-am ales cu ce au votat atunci majoritatea consilierilor raionali. Iată că astăzi, la nici 6 luni vicepreşedintele ales, Ceapa Valeriu, nu mai vrea să fie vicepreşedinte, ci şef de direcţie. Şi nu de una simplă, dar a Direcţiei Generale Asistenţă Socială şi Protecţie a Familiei. În locul său va fi votat un alt socialist, cică aşa va fi mai bine sau poate cred ei că vor spăla puţin din ruşine.

docdoc

Zis şi făcut. Va fi şef în următoarea perioadă, aşa pur şi simplu, prin transfer de la o funcţie de demnitate publică la o funcţie publică de conducere. În loc Consiliul raional Floreşti să se ocupe de organizarea concursurilor libere şi deschise la funcţiile publice de conducere din subdiviziunile subordonate, sunt întronaţi sau lăsaţi în funcţii persoane loiale PD şi PSRM. Nu contează procedurile legale, important să fie cu trandafirii în piept sau cu steluţa roşie în frunte.

De astăzi, cei de la PSRM vor trâmbiţa la tot electoratul care le-a mai rămas, că au obţinut încă o funcţie, iar cei de la PD, vor reacţiona la toate reproşurile pe care le-au avut în legătură cu dnul Ceapa. Oamenii nu înţeleg: cum este posibil în campania electorală cei de la PD cu cei de la PSRM să se facă cu ou şi oţet, după care să conducă împreună raionul, să se susţină. Deja n-au reproşuri, totul este bine în raion.

Drumuri locale sunt într-o stare deplorabilă, lipsa apei potabile în unele localități ale raionului, gunoiști neautorizate cam peste tot avem. Mimarea protecției sociale a populației, mai exact împărțirea ajutoarelor sociale pe criterii politice, așa-i la noi”, ne spune Larisa Novac, președinta Organizației Teritoriale PAS.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: