image
Sursa foto: currier-picard.fr

Coronavirus: Celebrul saxofonist Manu Dibango a murit din cauza unor complicaţii provocate de COVID-19

Saxofonistul camerunez Manu Dibango, considerat o legendă a stilului afro-jazz, a murit în Franţa la vârsta de 86 de ani din cauza unor complicaţii provocate de COVID-19, a declarat marţi pentru AFP Thierry Durepaire, administratorul catalogului muzical al artistului, transmite agerpres.ro.

Manu Dibango, autorul uneia dintre cele mai cunoscute compoziţii aparţinând „world music” - muzică etnică, o categorie care cuprinde mai multe stiluri diferite de muzică din întreaga lume -, piesa „Soul Makossa” (1972), este prima celebritate de pe plan mondial care a murit din cauza noului coronavirus.

„A murit în această dimineaţă, într-un spital din Regiunea Pariziană”, a declarat Thierry Durepaire.

„Funeraliile vor avea loc în strictă intimitate familială, iar un omagiu îi va fi adus ulterior, imediat ce acest lucru va fi posibil”, se afirmă într-un mesaj publicat pe pagina de Facebook a artistului african.

„Soul Makossa”, piesa care l-a făcut celebru, a avut parte de un destin mai puţin obişnuit. Compoziţia făcea parte de pe faţa B a unui disc maxi-single, al cărui titlu-far era un imn muzical dedicat echipei de fotbal a Camerunului, cu ocazia Cupei Africii pe Naţiuni.

Remarcată de mai mulţi DJ newyorkezi, piesa a devenit foarte repede cunoscută şi a generat chiar şi câteva controverse. Manu Dibango l-a acuzat pe Michael Jackson de plagiat, pentru un fragment muzical inclus pe albumul „Thriller”. Un acord financiar a fost încheiat între părți.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: