image
Sursa foto: moldova.org

Germania salută progresele Guvernului Sandu în justiție și în lupta anticorupție: „E important ca noul Executiv să continue”

Germania salută progresele înregistrate sub conducerea ex-premierului Maia Sandu în domeniul justiţiei şi combaterii corupţiei și atenționează noul Guvern că este important să continue aceste reforme.

„Moldova continuă să se confrunte cu provocări majore. Deosebit de important este de a continua cursul stabilit al reformelor şi de către noul Guvern condus de Prim-ministrul Chicu. Guvernul Federal salută progresele înregistrate sub conducerea ex Prim-ministrului Sandu în domeniul justiţiei şi combaterii corupţiei. Doar implementarea continuă a agendei de reforme dincolo de hotarele de partid poate îndeplini revendicările moldovenilor asupra unui stat de drept. Aceste revendicări includ şi o investigare exhaustivă şi elucidarea circumstanţelor scandalului bancar din 2014/2015”, se spune într-o declarație de presă a purtătorului de cuvânt al Ministerului Federal al Afacerilor Externe din Germania.

În același timp, Guvernul federal remarcă faptul că „o cooperare eficientă a Germaniei şi UE cu Moldova depinde de implementarea consecventă a agendei de reforme”.

„Fundamentul cooperării de mai departe rămâne, pe lângă principiul statului de drept, Acordul de Asociere şi Acordul de Liber Schimb cu UE”, se mai spune în declarație.

Noutăţile partenerilor

comentarii: