image
Sursa foto: Getty Images

Zborurile din și către Regatul Unit au fost suspendate și în România; Cei care intră în țară stau în carantină

Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) din România a adoptat în ședința de duminică Hotărârea prin care introduce Regatul Unit pe lista țărilor de risc epidemiologic pentru care se instituie măsura carantinei asupra persoanelor care sosesc în România și suspendarea zborurilor din și către țara respectivă.

Decizia vine ca urmare a creșterii alarmante a numărului de noi cazuri de coronavirus care a dus la impunerea carantinei generale în sud-estul Angliei și a capitalei, Londra, transmite Digi24.

Comitetul Național pentru Situaţii de Urgenţă a României a aprobat introducerea Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord în lista țărilor cu risc epidemiologic ridicat pentru care se instituie măsura carantinei asupra persoanelor care sosesc în România din acestea. Măsura se aplică începând cu data de 21 decembrie. Totodată sunt suspendate zborurilor spre și dinspre Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, pentru toate aeroporturile din România, pe o perioadă de 14 zile.

Amintim că Londra și sud-estul Angliei intră în a patra etapă de măsuri de carantină generală, în contextul creșterii numărului de infecții Covid-19 datorate unui nou tip de coronavirus.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a anunţat că studiază împreună cu oficialii britanici noua tulpină a virusului, despre care se crede că este cu 70% mai contagioasă.

Numărul țărilor europene care au luat decizia de a interzice zborurile din Regatul Unit este în creștere. Olanda, Belgia și Italia au impus deja sau vor impune restricția de a călători cu avionul și trenul iar Austria, Franța și Germania plănuiesc să adopte această măsură.

Liderii europeni au discutat despre noua situaţie creată de apariţia unei noi tulpini de coronavirus în Marea Britanie. Preşedintele francez Emmanuel Macron, cancelarul german Angela Merkel au vorbit la telefon cu şefii principalelor instituţii ale UE: preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen şi preşedintele Consiliului European, Charles Michel.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: