image
Sursa foto: jurnal.md

Bătrânii de la azilul din Iabloana, spitalizați la Glodeni cu COVID-19, se plâng că nu au apă și pâine

Focarul de infecție cu noul coronavirus la Glodeni a izbucnit la azilul de bătrâni „Tabița”, din Iabloana, după ce fratele directorului Spitalului Raional a fost internat având simptome, dar fără a fi testat.

Noul virus COVID-19 a pus stăpânire pe raionul Glodeni la sfârșitul lunii martie. Pe 11 aprilie s-au înregistrat 25 de cazuri. Focarul ar fi pornit la azilul de bătrâni din localitate Iabloana, în urma decesului unui bărbat infectat. Surse demne de încredere ne-au declarat că ar fi vorba despre fratele directorului spitalului raional, fapt confirmat și de către directorul azilului.

Bărbatul care a decedat de la Tabița era fratele directorului Spitalului Raional Glodeni. El s-a infectat de la cineva de la spital, se spune că de la un medic al cărei fiică a revenit de peste hotare sau de la o asistentă medicală, nu se cunoaște exact sursa infecției. Când s-a pornit focarul, directorul spitalului i-a trimis pe toți bolnavii acasă, nu le-a făcut teste, nimic. Fratele său, care s-a infectat, a stat mai întâi la spitalul din Glodeni, după care a fost trimis la Tabița și acolo s-au molipsit toți. Focarul în Glodeni de acolo a pornit”, susține sursa noastră.

Directorul azilului de bătrâni „Tabița”, Timofei Grama, menționează că pe 20 martie un beneficiar al centrului său a fost internat în Spitalul Raional din Glodeni, iar după 27 martie a fost externat și adus înapoi la azil, iar la câteva zile s-au infectat mai mulți beneficiari, circa 26 de persoane.

În prezent peste 40 de persoane din satul Iabloana sunt confirmate cu COVID-19.

Mai mulți bătrâni infectați cu noul virus sunt internați la spitalul din Glodeni. Aceștia se plâng că nu au nici măcar apă și pâine.

La spital sunt acum cei de la azilul din Iabloana și vai de capul lor. Nici apă, nici hârtie igienică, nici pâine. Glodeniul e în carantină, eu sunt departe, pe cine să rog să-i cumpere rudei mele măcar niște pâine, apă și medicamente? Chiar nimănui nu-i pasă de bătrânii aceștia”, ne scrie ruda unei femei internate la spitalul din Glodeni.

Căutând o reacție din partea angajaților Spitalului Raional Glodeni, directorul acestuia, Vasile Lazăr, nu a răspuns la telefon, iar femeia care ne-a vorbit, fără a se prezenta, a menționat că spitalul este unul din cele mai moderne și au de toate, iar cele invocate mai sus nu ar fi adevărate.

O altă sursă din Glodeni ne spune că într-adevăr la spital nu este apă, iar hârtie igienică nu a fost niciodată.

Nimeni nu o să vă spună nimic despre ce se întâmplă cu adevărat în spital, toți sunt speriați ca să nu vorbească cu presa. Pacienții sunt tratați cu Vitamina C sau își procură medicamentele singuri, însă pentru tratarea COVID-19 acestea nu se găsesc în farmacii. Degeaba îl sunați pe director, el nu vorbește cu nimeni”, susține sursa noastră.

Pe 11 aprilie, la Glodeni, au fost înregistrate cele mai multe cazuri - 25, iar de pe 14 aprilie orașul a intrat în carantină.

Câteva zile în raionul Glodeni conform Consiliului Raional Glodeni nu a fost înregistrat niciun caz nou de infecție. Astăzi, 23 aprilie ministerul Sănătății a anunțat nouă cazuri noi.

Numărul celor infectați fiind de 159 persoane, iar 10 persoane au decedat răpuse de COVID-19.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: