image
Sursa foto: Getty Images

Kolinda a dezvăluit tot: Ce i-a spus lui Putin, în ploaie, după finala CM

Kolinda Grabar-Kitarovic a dezvăluit ce s-a întâmplat după finala Mondialului, Franţa - Croaţia 4-2. Preşedinta învinsei din ultimul act al CM nici nu a simţit că plouă o bună perioadă şi i-a făcut o invitaţie liderului de la Kremlin: aşteaptă vizita acestuia la Zagreb.

Președinta Croației, Kolinda Grabar-Kitarovic a devenit cel mai popular fan al echipei naționale la Cupa Mondială. Îmbrăcată în culorile naționalei și făcând gesturi entuziaste, cam "neprotocolare", Kitarovic s-a transformat în unul dintre cele mai carismatice personaje de la Cupa Mondială din Rusia. Francezii au descoperit că aceasta şi-a luiat concediu fără plată pentru a merge la Moscova şi a zburat cu o cursă de linie.

Deşi nu a cucerit Mondialul, Croaţia va rămâne în istoria competiţiei pentru parcursul fantastic. Cum probabil mulţi ani de acum înainte mulţi îşi vor aminti de carismatica preşedintă Kolinda Grabar-Kitarovic. Aceasta a arătat că, în ciuda statutului, reuşeşte să rămână cu picioarele pe pământ şi să se comporte cât se poate natural.

Extrem de mediatizate au fost gesturile acesteia de după finală, când i-a salutat deopotrivă pe învingători şi învinşi, dar şi când s-a întreţinut în ploaie cu Putin şi cu Macron.

Întrebată de jurnaliştii de la Zagreb despre acest ultim aspect, Kolinda a dezvăluit: "Anul trecut, când am fost la Soci, l-am invitat pe Vladimir Putin în Croaţia. Am repetat această invitaţie, la Moscova, după finală. Aceasta poate fi prima vizită a unui preşedinte rus în Croaţia şi cred că acum e momentul potrivit pentru Vladimir Putin. Îl aşteptăm cu nerăbdare în Croaţia! Croaţii şi-au schimbat viziunea despre Rusia după acest Mondial. Să nu uitaţi acel banner mare pe care scria: Mulţumim, Rusia! La festivitatea de premiere de după finală, nici nu mi-am dat seama ca a plouat torenţial decât în momentul în care ploaia s-a oprit. Aveam părul ud, dar nu conta, fiindcă mă gândeam doar la jucători şi la oamenii din ţara mea".

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: