image
Sursa foto: Jurnal.md

Percheziții în 43 de localități și 5 penitenciare din RM: 24 de persoane, reținute într-un dosar pornit pentru escrocherie

Oamenii legii au efectuat ieri 60 de percheziții în 14 raioane ale țării, în municipiul Chișinău și în cinci penitenciare, în cadrul cauzei penale de escrocherie în proporții deosebit de mari, pornite la începutul acestui an. Schema infracțională era creată în domeniul vânzării pretinselor automobile, aduse din Europa.

În urma măsurilor desfășurate au fost reținute 24 de persoane din afara penitenciarelor, iar din penitenciar au fost depistați 19 deținuți implicați în schema infracțională. Totodată au fost ridicați 635 de mii de lei.

La demararea perchezițiilor au participat 700 de angajați ai instituțiilor de forța, dintre care 450 de polițiști. Descinderile au avut loc în 43 de localități de pe teritoriul Republicii Moldova.

Membrii grupării infracționale, printre ei și deținuți, postau anunțuri de vânzare a automobilelor pe internet, primeau bani în avans și ulterior dispăreau cu banii, ștergând conturile create.

Oamenii legii au conexat în total 25 de dosare penale. Prejudiciul schemei este de 2 milioane de lei. Administrația Națională a Penitenciarelor precizează că în schema infracțională nu este implicat. Dacă vor fi găsiți vinovați suspecții riscă de la 8 la 15 ani de pușcărie.

captură videocaptură video

Noutăţile partenerilor

comentarii: