image
Sursa foto: Getty Images

Pep Guardiola n-a mai stat pe gânduri. Manchester City, transfer la doar câteva ore după umilinţa cu Leicester

Manchester City a ajuns la un acord pentru transferul fundaşului central Ruben Dias de la Benfica Lisabona, în schimbul sumei de 68 de milioane euro plus bonusuri, a anunţat clubul portughez.

Totodată, fundaşul argentinian al lui Manchester City, Nicolas Otamendi, va face cale inversă, în cadrul unui transfer separat, în valoare de 15 milioane euro, a precizat Benfica.

Gruparea lusitană a confirmat cele două mutări într-un comunicat dat publicităţii duminică, adăugând însă că a mai rămas ca şi jucătorii să semneze contractele respective.

Ruben Dias, în vârstă de 23 ani, a disputat 137 de meciuri în cele patru sezoane petrecute la Benfica Lisabona, alături de care a cucerit titlul de campion al Portugaliei în 2018-2019. El are 19 selecţii în reprezentativa Portugaliei şi a făcut parte din echipa care a cucerit anul trecut Liga Naţiunilor.

Sosirea sa pe Etihad Stadium este menită să consolideze o apărare slăbită a "cetăţenilor", care au încasat duminică cinci goluri de la Leicester City în Premier League.

Dias este al cincilea jucător achiziţionat de City în această vară, după Pablo Moreno, Ferran Torres, Nathan Ake şi Scott Carson.

Nicolas Otamendi (32 ani), care a cucerit două titluri în Premier League şi o Cupă a Angliei cu Manchester City, pleacă după cinci sezoane petrecute alături de "Sky Blues".

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: