image
Sursa foto: jurnal.md

Fiscul anunță acumulări de peste șase miliarde de lei la buget; Încasările sunt în creștere față de anul trecut

Serviciul Fiscal a acumulat în buget în primele două luni ale anului curent peste 6,6 miliarde lei. Datele respective denotă o creștere cu peste 336,4 milioane lei sau cu 5,4 % în raport cu perioada similară a anului precedent.

În perioada de referință, la Bugetul de stat s-au încasat 2,8 miliarde de lei, ceea ce constituie cu 211,8 milioane lei mai mult comparativ cu aceeași perioadă a anului 2020, sau o creștere de 8,2 %, se arată într-un comunicat emis de instituție.

La Bugetele locale s-au înregistrat încasări în sumă de 644,0 milioane lei, ceea ce reprezintă cu 41,1 milioane lei mai mult comparativ cu perioada similară a anului precedent sau cu 6,8 %.

De asemenea, la Bugetul asigurărilor sociale de stat, în perioada menționată, s-au încasat 2,4 miliarde lei, ceea ce constituie cu 59,0 milioane lei mai mult comparativ cu perioada similară a anului precedent, sau o creștere de 2,6 %.

La Fondurile asigurărilor obligatorii de asistență medicală s-au acumulat 811,0 milioane lei, ceea ce constituie cu 24,5 milioane lei mai mult în comparație cu perioada similară a anului 2020 sau cu 3,1 %.

Fiscul mai precizează că, principalul angajament pe care și l-a asumat SFS pentru anul 2021 este evoluția pozitivă a încasărilor la bugetul național.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: